Dental Merkez Hospital Darıca/ KOCAELİ
trenderu

Estetik Diş Hekimliği

31.05.2022
371
Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği uygulamaları ve halk arasında da yaygın bir şekilde kullanılan diğer adıyla gülüş tasarımı, günümüzün en çok rağbet gören sağlık işlemlerinden biridir. Aslında daha çok estetik anlamda uygulanıyor olsa da, bozulmuş diş yapısını onarmak da bir estetik diş hekimliği uygulaması olarak karşımıza çıkar. Bozulan diş yapısı estetik olarak kötü göründüğü gibi, iltihaplanmalar sonucu ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirecektir. Bu sebeple estetik diş hekimliği uygulamaları son derece önemli işlemlerdir.

Gülüş tasarımı olarak baktığımızda, çene yapısı ile birlikte diş yapısını düzelten uygulamalar estetik diş hekimliği alanında kullanılan işlemlerdir. Diş hekimliği uygulamalarının bütünü, günümüzde özellikle ülkemizde çok gelişmiş bir seviyededir. Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte gülüş tasarımı anlamında ülkemiz sağlık turizminden bile pay almaya başlamış hatta büyük ölçüde önemli bir yere sahip olmuştur.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları

Artık günümüzde çok yaygın olan ve son günlerde sık sık duyduğumuz estetik diş hekimliği uygulamaları, gülüş tasarımı işlemleri pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Estetik diş hekimliği sadece sağlık anlamında değil, kişinin estetik anlamda da kaygılarının ön planda olduğu durumlarda uygulanan yöntemlerdir. Estetik diş hekimliği dediğimizde, sağlıklı bir diş üzerinde bile estetiksel çalışmalar yapılarak gülüş tasarımı oluşturulur.

Estetik diş hekimliği uygulamaları, kendi içinde pek çok farklı teknik ile birbirinden ayrılmaktadır. Estetik diş hekimliği sadece gülüş tasarımı değil, dişin görünmeyen kısımlarında da uygulanmaktadır. Arkada görünmeyen bir diş, diğer dişlerin duruşunu zamanla etkileyebilir, kaymasına sebep olabilir. Eksik bir diş, diş etinde meydana gelen boşluk, genel olarak diş estetiğini bozan durumlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kişinin düzgün dişlere sahip olmasında, düzgün bir çene yapısına sahip olmasında etkileyici yöntemler bulunmaktadır. Anlayacağınız gibi sadece gülüş tasarımı olarak değil, genel yüz hatlarının duruşu ve çene yapısı da gülüş tasarımı ve estetik diş hekimliği uygulamaları için önemli bir yer kazanmaktadır.

Estetik diş hekimliği methotlarında, kişinin ağız, diş, çene ve genel yüz hatları dikkate alınmaktadır. Bu yöntemlerin hepsi uzman hekimler tarafından belirlenir ve genel bir tedavi süreci oluşturulur.

Estetik Diş Hekimliğinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Estetik diş hekimliği alanında hizmet veren firmamız, Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları ile de ön plana çıkıyor. Bu alanda çalışan uzman hekim kadromuz ile pek çok alanda hizmet vermeye devam ediyoruz.

Estetik Adeziv Bonding

Adeviz bonding işlemleri, dişin genel şekli, rengi, boyutu, ölçüleri, üzerindeki yapılacak değişimleri, dişe yapılan geçmiş işlemleri onarmayı ve yapıştırma işlemlerinin geneline verilen bir isimdir. Diş arasında meydana gelen boşluklar, dişlerin arasının açılması, arası boşluk dişlerin doldurulması gibi pek çok alanda hizmet vermekteyiz. Bu gibi işlemlerin geneli yine estetik diş hekimliği uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor.

Diş rengi, diş rengi değişimi ve buna benzer protez porselen diş gerekliliği olmayan durumlarda sıkça tercih edilir. Bunun için de estetik diş hekimliği uygulamaları alanında çok kullanılan işlemler arasında yer alır.

Kompozit Dolgu İşlemleri

Neredeyse çoğu kişi, hayatında bir kez dolgu yaptırmıştır. Bildiğiniz üzere eskiden uygulanan bu dolgu işlemleri siyah ya da gri dolgu maddesi ile yapılıyordu. Ancak artık bu durum ortadan kalktı ve estetik diş hekimliği uygulamaları sayesinde şeffaf ya da beyaz olarak uygulanmaktadır. Bu da estetik diş hekimliği alanının en önemli işlemlerinden biridir. Dolgu uygulama sonrası 5 ile 10 yıl arası kalıcılığı bulunur.

Porselen Diş Kaplama

Estetik diş hekimliği porselen diş kaplama alanında da işlem yapılmaktadır. Dişlerin eksik olması, aralarının boş olması ya da sağlıksız olması gibi durumlarda uygulanan bir estetik diş bakım uygulamasıdır. Porselen diş uygulamaları, kişiye özel olduğundan ölçüm ve prova adımlarından da oluşmaktadır. Genel olarak hasta ortalaması tespit edildiğinde, uygun olması durumunda 3 veya 4 seans arasında uygulanabilen estetik diş operasyonlarının başında yer alır. Bu tedavi yöntemleri kişiye göre değişiklik gösterir.

Porselen diş kaplama da kendi içinde ayrılır:

Metal destekli kaplama: Metal destekli porselen diş kaplama uygulaması, kırılmaların önüne geçmek için ve genel olarak sağlamlık elde etmek için tercih edilen uygulamaların başındadır. Daha sıkı ve sağlam malzemelerin tercih edilmesi sebebiyle metal destekli porselen diş kaplama uygulamaları tercih edilir.

Zirkonyum porselen diş kaplama: Son zamanlarda diş hekimliğine giden birinin çok sık duyduğu tedavi yöntemlerinden birisi de zirkonyum diş kaplamadır. Çok popüler bir estetik diş hekimliği uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer malzemelere göre daha dayanıklı olması ve özellikle de çok dayanıklı bir malzeme olması sebebiyle tercih ediliyor. Diğer yöntemlere bakıldığında bu daha maliyetli kalır.

Lamine Porselen: Dişleri kesmeden, ince traşlar yapılarak uygulanan bir yöntemdir. Yine sık kullanılan isimlerinden birisi de yaprak porselen uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Maliyeti diğer uygulamalara göre yüksek olan bir işlemdir ancak estetik diş hekimliği uygulamalarında ön dişlerde sık kullanılır.

Gördüğünüz üzere estetik diş hekimliği uygulamaları günümüzde ciddi bir yere sahiptir. Bu gibi yöntemler genel olarak diş hekimliğinde, kişinin tercihine göre uygulanır. Ancak sağlık açısından uygulanan da pek çok estetik yöntem bulunmaktadır. Bu işlemlerin tamamı uzman hekimin belirleyeceği tedavi ile sonuçlanır.

Müşteri Hizmetleri
Müşteri Hizmetleri Online!
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?