Dental Merkez Hospital Darıca/ KOCAELİ
trenderu

İmplant Tedavisi

03.06.2022
523
İmplant Tedavisi

Günümüzde teknolojinin de hızlı gelişimi göz önünde bulundurulduğunda, tedavi yöntemleri de hem kolaylaşıyor hem de daha kalıcı çözümler ile karşımıza çıkıyor. Kalıcı çözümler aslında teknolojik gelişmeler ile doğrudan ilişkili demek doğru olacaktır. Ayrıca implant tedavisi de aynı yönde incelenebilen bir tedavi yöntemidir. Peki implant tedavisi nasıl yapılır? Genel olarak implant tedavisi, implant nedir ve implant tedavisi Gebze.

Eksik dişler hem sağlığımız, hem gülüşümüz yani kozmetik görünüm açısından da önemli görünüyor. Sağlık açısından ise eksik dişlerin önemi oldukça büyüktür. Ayrıca kozmetik noktasında eksik bir diş olması, diğer dişlerin o boşluğa doğru zamanla kaymasına sebep olabilir. Eksik diş tedavisi ve implant tedavisi bu sebeple oldukça önemli bir yere sahiptir.

İmplant tedavisi sağlık amacıyla da uygulanabilir. Ancak ilk olarak implant tedavisinin ne olduğunu, hangi amaçlar ile nasıl uygulanabilir hale geldiğini birlikte inceleyelim.

İmplant Nedir?

İmplant, eksik diş tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir. Eksik dişin yerine uygulanan yöntemler sayesinde, direkt işlem yaparak eksik dişin yerine en sağlam ve eksik dişe en yakın formda çıkan tedavi yöntemi implant tedavisi yöntemleri olarak karşımıza çıkıyor.

İmplant, eksik olan dişinizin yerine titanyum malzemeden yapılmış vidalar olarak biliniyor. Bu titanyum vidalar üzerine de protez olarak hazırlanmış dişler yerleştirilir ve eksik dişinizin yerine en uygun gelecek formda ayarlanır ve kusursuz bir tedavi uygulanmış olur.

İmplant tedavisi dediğimiz zaman en önemli unsurlardan birisi de diğer dişlere ve diş köklerine zarar vermiyor oluşudur. Diğer dişlerinizde herhangi bir problem yoksa ve bu durumda implant tedavisi, diğer dişlerinize olumsuz etki yapmayacak ve tedavi tamamlanacaktır. İmplant tedavisinin tercih sebeplerinden biri de bu olarak gösterilmektedir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

İmplant tedavisi, 18 yaş üzeri hastalarda uygulanabilir olarak kabul ediliyor. Bunun temel sebebi ise kemik ve diş yapısının yani kemik gelişiminin tamamlanmış olan vatandaşlarda uygulanıyor olmasıdır. Elbette implant tedavisi uygulanmadan önce çene yapısı ve çenenin implant tedavisine uygun olup olmadığı, tedavi öncesinde röntgen ile belirleniyor.

Yani röntgen çekmeden bir kişi için implant tedavisi yapmak ya da uygundur demek mümkün değildir. Bu sebeple diş hekimleri implant uygulaması öncesinde röntgen çekmek ister.

İmplant Tedavisi Neden Uygulanır?

  • Alt ve üst çene bölgesinde hiç diş olmaması, kemik erimesi sonucunda da protez uygulamasının kullanılamaz hale gelmesi, protez olarak yerleştirilen tutucuların tedavisi için kullanılır.
  • Büyük dişlerin yeri dişsiz kalıyorsa, bu dişsiz bölgelere implant tedavisi uygulanması gerekebilir.
  • Ağızdan sadece bir dişin kaybolması gibi durumlarda implant tedavisi uygulanabilir. Diğer dişlerde sorun olmaması halinde tek diş çekimi yapılarak da implant tedavisi yapılabilir. Bu sadece tek bir diş yerine uygulanabilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavisi, hastanın ağız bölgesi lokal olarak uyuşturularak uygulanır. Bu işlem tamamen hekim tarafından yapılır. Ancak bu uyuşturma, hafif dozda uygulanır.

İmplant tedavisi tercihe göre iki aşamada tamamlanıyor. Vidalama işlemi tamamlandıktan sonra uygun görülürse, geçici protezler vidanın üzerine yerleştiriliyor. Daha sonra gerekli ölçü ve prova işlemleri tamamlandıktan sonra kalıcı protez uygulaması yapılıyor. Bu anlattığımız ilk aşama olarak kabul ediliyor ve iyileşme süreci tanınmıyor.

İkinci aşama ise vidalama işleminden sonra vidanın üzeri kapatılıyor ve iyileşmesi için süre veriliyor. Bu iyileşme sürecinde yaranın kapanması ve iyileşmesi bekleniyor.

Her iki aşamada da alt çene için 3 ay, üst için ies 6 aylık bir iyileşme süreci talep ediliyor. Dental implant tedavisi bazı durumlarda hemen dişin takılacağı şekilde ayarlanabilir. Diş etlerinin durumuna ve çene yapısına göre hasta anında yemek yiyebilir ve dişini tam anlamıyla kullanabilir. Ancak bu durum her implant tedavisi için geçerli değildir.

Zirkonyum İmplant Tedavisi Nedir?

Zirkonyum implantlar, titanyum implant sonrası geliştirilmiş yeni nesil implant tedavisi olarak karşımıza çıkıyor. Titanyum implantlardan daha gelişmiş, daha dayanıklı ve daha sağlam olarak karşımıza çıkıyor. Zirkonyum implant işlemleri, titanyum implant tedavisi karşısında biraz daha maliyetli olabiliyor. Ancak bu durum da tedavi olduğunuz yere göre değişir.

Zirkonyum sadece implant tedavisinde değil, normal diş tedavisinde de kullanılabilir. Zirkonyum, orijinal diş beyazlığına en yakın malzeme ve en dayanıklı malzeme olduğu için hastalar tarafından da yoğun bir şekilde tercih edilen tedavi yöntemlerindendir.

İmplant Tedavisi Neden Gereklidir?

Aslında implant tedavisi gereklidir demek pek doğru olmaz. Bu gereklilik, sadece eksik diş olması durumunda karşımıza çıkabilecek bir tedavi yöntemidir. Diş etinin uygun olması halinde, 18 yaşından büyük hastalara uygulanabilir bir tedavi yöntemidir.

Örneğin diş tedavisi olmak, diş yaptırmak isteyen bir kişi için de implant tedavisi önerilebilir. Ancak bu durumda yine röntgen çekilecek ve damak yapısı da incelenecek. Diş etlerinin uygun olup olmadığı detaylı olarak analiz edilecektir. Çürük dişler, yapısı bozulmuş dişler ve diğer seçenekler değerlendirildiğinde uygun görülürse damak tedavisi yerine implant tedavisi uygulanabilir. Dilerseniz mevcut dişler inceltilerek kaplama tedavisi de yaptırabilirsiniz.

İmplant tedavisi dediğimiz zaman ilk ön plana çıkan tedavi amacı eksik diş gibi görünüyor. Eğer sizin de ağzınızda eksik diş bulunuyorsa, implant tedavisi tercih edebilirsiniz. Bunun için isterseniz titanyum, isterseniz de zirkonyum gibi tercihler de yapabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri
Müşteri Hizmetleri Online!
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?